Camille Seghers is geboren in Doornik in een Muzikale familie. Ze startte haar studies cello toen ze acht was in het klasje van haar mama, Sabine Delporte, in de Academie van Peruwelz. Ze studeerte er meteen ook piano en kamermuziek. In 2004 kon ze de Academie verlaten, gewapend met een diploma behaald met de Grootste Onderscheiding en daarbovenop een Eerste Prijs van de Belfius Classics wedstrijd.

In Juni 2009 behaalde ze een Speciale Master " avec Grande Distinction" aan het Conservatoire Royal de Bruxelles in de klas van Didier Poskin en Edmond Baert. Als kers op de taart ontving ze dat jaar de Prix de Patrimoine van de Stad Brussel. 


In 2011 behaalde ze als eerste van haar klas haar Master cello solo, aan de Musikhochschule van Keulen. Ze studeerde er bij de cellist Claus Kanngiesser. Ook Parijs kon niet ontbreken. Een vervolmakingstraject bij de cellist François Salque en in de klas kamermuziek van Paul Meyer en Eric Le Sage.


 Sedertdien treedt Camille geregeld op als solist en in orkestverband. Onlangs werkte ze samen met de Kurpfalzphilharmonie Heidelberg, met de OSEL, en mocht ze het concerto voor cello en orkest van J.-.B. Vanhal creëren met het Ensemble Orchestral de Bruxelles, onder leiding van J. Vanherentals.


Masterclasses brachten haar in contact met de ervaring van cellisten als Franz Helmerson, het Quatuor Talich, Roland Pidoux, Arto Noras, Alban Gerhardt, Hélène Dautry, Jan Vogler, Raphael Oleg en Antony Spiri.


Sedert 2008 treedt Camille in kamermuziek. Zo werden ze uitgenodigd op Festivals als het Festival Jeunes Talents de Paris, de Solistes de Demain in Moulins, Cavatine in Namen, het Ebneter Kultursommer, het 5à7 Musical van Arradon, het Bayreuther Osterfestival...Ze brengt graag minder uitgevoerde werken op het podium. Zodoende vallen hun programma's in de smaak van het publiek door hun grotere rijkdom en originaliteit.


Camille gaf recitals op de podia van het Koninklijk Theater van de Munt in Brussel, het Concertstudio van Kortrijk, het Hôtel de Soubise in Parijs en het Kunstmuseum in Bayreuth,...
Onlangs nam ze een cd gewijd aan de Franse Muziek : Ballabile  (Poulenc, Duparc, Debussy Mel Bonis (label Le Chant de Linos).